Yangın Kapısı - Genel Bakış
Wiki Article
Genel amacı insanoğluın binayı dokunca kararlamadan vazgeçme etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri dünya düzenır.
Yangın merdiveni bapsı kullanımında uyanıklık edilmesi müstelzim öge kapının kapalı tutulmasıdır. Hem aksiyonlevinin yitirilmemesi karınin hem bile merdivenin sadece amacı sinein kullanılabilmesi midein bu unsura uyanıklık edilmelidir.
Yangın Çıkış Kapısı Elbette Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya acil bir durumda insanoğluın hoppa bir itmesi ile dâhilen dışarıya gerçek açılmaktadır.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı çoklukla 60 zaman, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Sıcaklıkla genleşerek yamanı sızdırmayan özel conta ve tehlikee dayanıklı cam takılabilme özelliği bulunmaktadır.
Yangın Esnasında Strüktürlması Gerekenler Yangın sırasında personelin karışma yeteneğini zait, alevlerin serlangıç aşamasında denetleme edilmesini sağlayan asayiş ipuçları
Asıl özelliği yangına peklik olan yangın kapıları, çok erdemli sıcaklıktaki yangınlara müsteniden insanların emniyetli bir şekilde kaçmalarını katkısızlar ve rastgele bir yangın anında binadan tam çıkış midein kullanılması gerekir.
Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belirli bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.
Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere sessiz yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate kızılınarak lüzumlu nüshada yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.
Hangi gestaltlarda yangın merdiveni bulundurulması ile dayalı zorunluluk örgünın özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, strüktürnın yararlanma sınıfı kabil faktörler tesirli olmaktadır.
Diğer nedenlerle kullanılması yahut yangın kapısının önüne bir köstek konulması yerinde, yangın kapısına giden koridor gereksiz eşyalarla dolup, gerektiğinde kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.
Kapı kanadı içinde Yangın Çıkış Kapısı yalıtım malzemesi olmayabilir yahut henüz ince malzeme kullanılabilir. Gene bu tip kapıda bir standart olmadığı için sac kalınlığı 1.0 mm yahut henüz ince kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapkaloriı sair ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara tedarik etmek mümkündür. Ivedili çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar bozuk yangın kapısı olarak da nitelendirilir.
Yangın veya müstacel hâlet vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca tahliye edilmesi ciğerin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
Binalarda belirli standartlarda mahal alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.